Sunday, April 24, 2016

Ябълко-джинджифилов кекс




Продукти: 

Сухи:

1 1/2 ч.ч. брашно, по избор
1 с.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сол
1 с.л. комбинация от канела, бахар, джинджифил и карамфил

Мокри:

1 ч.ч. кокосова захар (или захар по избор)
1 с.л. неподсладено ябълково пюре (или намачкан банан)
2 с.л. смляно ленено семе се смесва с 6 с.л. вода и се оставя за няколко минути (докато придовие консистенцията на яйци)
1 с.л. ванилов екстракт
кората от един малък лимон (по избор)

Плодове:
2 1/2 ч.ч. ябълки, обелени и нарязани
1/2 ч.ч. стафиди (или други сушени плодове)

Упътвания:

1. Загрява се фурната на 170 градуса
2. Приготвя се сместа от лененото семе и вода и се оставя настрани
3. Ябълките се обелват и нарязват на малки кубчета
4. В голяма купа се смесват и разбъркват сухите съставки
5. В друга купа се объркват мокрите съставки
6. Добавят се ябълките и стафидите
7. Сместа се изсипва в тавичка
8. Пече се около 40 мин. Нека да изстине мъничко преди да го нарежете.


No comments:

Post a Comment