Овесени ядки с какао и банан
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjZOBp5YlSubnUBCSFo-cOD5IKkmE480sb3qdMfCgXTDbJOE7KO1EHa-5TcBfI78MfuAmMF8GaJ6jPvkFHI7p0xvrTe1Nh2U44AkEVtrzsV2nX0sA2k7X2Vd-c7itYhT3AOC1VA9zXtZYM/s1600/oveseni+iadki+s+kakao+i+banan.jpg)
Продукти:
1/2 ч.ч. сурови овесени ядки
1/2 ч.ч. вода или мляко на растителна основа
1 л. какао
1 л. мед или захар
1/2 - 1 малък банан, нарязан на малки парченца
Всички продукти се смесват и разбъркват в съд с капачка или съдът се покрива с прозрачно фолио. Оставя се в хладилника да престои през нощта. Яде се студено.
Овесени ядки с малини
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgvOCZQIrz25BvUzqpKSRJbGmr946Vrzf7DUOWV4WCkTjGMCMy7r-b1dEY10dlGkKJ7BaAE6wLs3CwCEfPBEPJflInNKyb8Ki2dqmgpxgyvaGrZz3E10z4clvzEVuzRJrpQL9Hlug7Z610/s1600/oveseni+iadki+s+malini.jpg)
1/2 ч.ч. сурови овесени ядки
1/2 ч.ч. вода или мляко на растителна основа
ванилия
1 с.л. сладко от малини (или ягоди)
1/3 ч.ч. малини, около една шепа (пресни или замръзени)
Всички продукти се смесват и разбъркват в съд с капачка или съдът се покрива с прозрачно фолио. Оставя се в хладилника да престои през нощта. Яде се студено.
Овесени ядки с ябълка и канела
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhD_xMsjKlUeaW-XZlvXv5EApsvYKYqGKl84BipeHQHgro2RTyXIisDdFF8dUtOm45XVgXOtYWjz5kGmRJbz9wfRwu2pFPxQKIIAopyLbcsvmnCUMlfy2wmjqLE34I0o1xQS2l3q_adEN4/s1600/oveseni+iadki+s+iabulka+i+kanela.jpg)
1/2 ч.ч. сурови овесени ядки
1/2 ч.ч. вода или мляко на растителна основа
1/2 ч.л. канела
1 л. мед
1/3 ч.ч. сос / сладко от ябълки (рецепта по-надолу)
Всички продукти се смесват и разбъркват в съд с капачка или съдът се покрива с прозрачно фолио. Оставя се в хладилника да престои през нощта. Яде се студено.
Сос от ябълки:
1 ябълка се нарязва на ситно. Слага се в малък тиган или тенджерка. Добавя се малко вора, колкото да не загори ябълката (ако има нужда се добавя още). Вари се докато ябълката омекне и започне да се разпада и се е получила консистенцията на сос.
Овесени ядки с праскови
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjzcnBBrJp46KbqXcMiiFfA9sdsj0Qj0KNUwhaBCqRzGbh7Z9tOaVgaNcSERJfuSxA8ztk2HbNhSX3Awgm7zSWohC002s6IyMX66KOEAORoPXAn31i1CcOgxizfnCXL24j3EzbiNvmvulg/s1600/oveseni+iadki+s+praskovi.jpg)
1/2 ч.ч. сурови овесени ядки
1/2 ч.ч. вода или мляко на растителна основа
ванилия
1-2 с.л. сладко от малини или ягоди
1/2 - 1 малка праскова, нарязана на малки кубчета
Всички продукти се смесват и разбъркват в съд с капачка или съдът се покрива с прозрачно фолио. Оставя се в хладилника да престои през нощта. Яде се студено.
Овесени ядки с ананас и кокосово мляко
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEheNo7rx0QzzvSTOyLV7lKMp9U2WbGpzffYUc-KZOI20JQYAhlJs1ty9ho9E_zFMa13mEFaETZIhF9xaVPBzAWEsv2UH7WLqjDApLhaXkVoBgJaW7cZQVci966Zn8hT8wRg8OXJaEyc7cA/s1600/oveseni+iadki+s+ananas+i+kokosovo+mliako.jpg)
1/2 ч.ч. сурови овесени ядки
1/2 ч.ч. кокосово мляко, вода или мляко на растителна основа
1 л. мед или захар
1/3 ч.ч. ананас (пресен, замръзен или от консерва)
Всички продукти се смесват и разбъркват в съд с капачка или съдът се покрива с прозрачно фолио. Оставя се в хладилника да престои през нощта. Яде се студено.
Може да се държи в хладилника не повече от 2 дни.
No comments:
Post a Comment